Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Bittere smaken verslanken
Bittere smaken verslanken

Uit het doctoraatsonderzoek van Sara Janssen (Faculteit Geneeskunde, KU Leuven) blijkt dat bittere voedingsmiddelen ons slanker zouden kunnen maken. Hoezo?

Janssens stelde vast dat bittere stoffen het maagdarmstelsel doen samentrekken, waardoor de maag minder rap wordt geledigd en er sneller een verzadigingsgevoel optreedt. Dit opent perspectieven voor de behandeling van obesitaspatiënten en andere overgewichtlijders.

Net daarom drinken Italianen ook een ‘amaro’ of bitter aperitiefje voor ze aan hun antipasta of pizza beginnen. Enerzijds wekt het de eetlust op en anderzijds zorgt het ervoor dat je jezelf later niet overeet.

Vooraleer je naar Italië trekt om er grote voorraden ‘amaro’ in te slaan, nog even dit: een pompelmoes eten of een glaasje vers geperst pompelmoessap drinken voor je aan de maaltijd begint, zou eveneens effect hebben.

Wat ook kan? Een heerlijk fris slaatje met haring en pompelmoes op je menu zetten. Als je achteraf ook nog de afwas doet, kan je de dag weer evenwichtig verderzetten!

Reacties
 
Plaats reactie