Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Bewegen geeft meer zelfvertrouwen
Bewegen geeft meer zelfvertrouwen

Ben je niet zo tevreden met de reflectie die je ziet als je in de spiegel kijkt? Je bent niet alleen, maar liefst 60% van de volwassenen is niet tevreden met hoe hij of zij eruit ziet. Voor haar zijn dat de dijen of het achterste, terwijl hij zich eerder ergert aan zijn bierbuikje. Maar vooraleer je je stort in het zoveelste crashdieet, je juist volledig laat gaan door je vol te proppen of overgaat tot meer drastische maatregelen zoals bijv.: plastische chirurgie, kan je misschien eerst eens overwegen om aan sport te doen.

Sporten is gezond en je krijgt er een mooier figuur van. Maar een ander niet onbelangrijk voordeel van sport, is dat het ook een positieve invloed op je zelfbeeld heeft. Actieve mensen vinden zichzelf mooier en slanker ook als hun lichaam niet of nauwelijks is veranderd. Welke sport je hierbij uitoefent, speelt geen rol. Je hoeft dus niet aan topsport te doen. Elke dag een fikse wandeling maken is voldoende. Na een aantal weken voel je je energieker, gespierder en dynamischer dan ooit, ook al is je lichaam op zich niet verandert. Dit positieve effect verhoogt nog meer naarmate je meer sport. M.a.w. je voelt je nog beter in je vel als je drie keer per week gaat sporten tegenover slechts 1 keer per week.

Dus de volgende keer je met een slecht gevoel in de spiegel kijkt, trek je misschien beter je sportschoenen aan. Het is een goedkope en bovendien een veilige manier om je zelfbeeld terug op te krikken.

Op zoek naar leuke 123 beweegtips? Vind ze op 123feelfree.be

Reacties
 
Plaats reactie