Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Bereid je voor op de herfst
Bereid je voor op de herfst

Het is weer herfst en dat beginnen we te merken ook. Wanneer de bladeren beginnen te vallen en de dagen weer wat frisser en donkerder worden, zijn we snel in de verleiding gebracht om te hervallen in slechte gewoontes. Je haalt makkelijker excuses boven om niet te moeten gaan sporten en ook de maaltijden worden uitgebreider en vetter. Maar met onze tips kom je energiek en goedgehumeurd de herfst door.

Gebrek aan motivatie

Eens de zomer voorbij is, worden ook de topjes en leuke zomerjurkjes terug opgeborgen, dus waarom nog op je lijn letten als je het toch terug moet opbergen in dikke truien en lange broeken. Maar ook winterkledij kan je figuur accentueren. Leggings en rokjes zijn in deze herfst. En ook mooi aanpassende tunieken doen je figuur mooi uitkomen. Denk hier zeker aan vooraleer je je laat verleiden door dat stukje taart.

De donkere dagen hebben een invloed op je humeur…

… en je lichaam schreeuwt gewoon naar energierijk voedsel. Wanneer de herfst begint, maken lichte slaatjes en gegrilde vetarme gerechten plaats voor stevige ovenschotels en hutsepotten. Maar weet dat ook hier lichtere varianten in bestaan. Zoek eens tussen onze talrijke recepten.

Je hebt minder tijd

Doordat het sneller donker wordt, lijkt het wel alsof je minder tijd hebt. De herfst is dan ook bij velen het moment waar de goede gewoonte van ’s avonds nog een uurtje of twee te gaan sporten, terug wordt opgeborgen. Maar je hebt nog andere opties. Als je je niet veilig voelt in het donker buiten om te gaan joggen, fietsen of wandelen, dan zijn er tal van indoor activiteiten waarmee je kunt beginnen. Haal je home trainer of step terug vanonder het stof en koop jezelf een leuke fitnessDVD. Bewegen heeft bovendien nog eens een positieve invloed op je humeur.

Reacties
 
Plaats reactie