Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Ben jij een foodnomade?
Ben jij een foodnomade?

We werken, reizen, leven, … steeds flexibeler en dat laat ook zijn sporen na in onze eetgewoontes. We ‘mixen & matchen’ het beste uit verschillende eetculturen om telkens weer tot een verrassend supermenu te komen.

Foodnomades steken graag hun neus in andermans keuken door kookblogs en -events af te schuimen. Zo leren ze nieuwe dingen bij die verder reiken dan de klassieke wereldkeuken. Iedereen gebruikt intussen couscous,  pesto en tortilla’s, maar ken jij de avontuurlijkere quinoa, dukkah en naan al? (Tip: de drie bereidingen staan in KOOK* van deze maand!)

Van de berm tot het pop-up restaurant

Nomades met een neus voor culinaire trends duiken ook steeds vaker in de berm op. Ze plukken er onbeminde kruiden en zaden, die je tong nooit eerder prikkelden. Let wel: enige voorkennis is aangeraden, zodat je tafelgenoten niet met ’n vergiftiging in het ziekenhuis belanden. Andere trends waar foodnomades dol op zijn? Samen genieten van het eten dat foodtrucks en pop-up resto’s serveren. Misschien kan jij er tijdelijk eentje openen in eigen huiskamer?

* Gratis culinair magazine van Spar. Maandelijks een 'kraakverse' editie.

Reacties
 
Plaats reactie