Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

België scoort als fietsland
België scoort als fietsland

België prijkt op nummer zes in de lijst van meest fietsvriendelijke landen in de EU. Dit blijkt uit de fietsbarometer van de Europese Federatie van Fietsers. Nederland, Zweden, Finland en Duitsland doen het nog beter en dé grote winnaar is Denemarken.

Vijf factoren waren doorslaggevend: het fietsgebruik, de fietsveiligheid, het fietstoerisme, de fietsverkoop en de erkende belangenorganisaties voor fietsers. Hoewel in Nederland het fietsgebruik heel wat hoger ligt dan in Denemarken, doet Denemarken het beter op het vlak van fietsverkoop en heeft het meer belangenorganisaties voor fietsers.

Vooral op het vlak van fietstoerisme hinkt België, in vergelijking met de andere landen uit de top 6, een beetje achterop. Maar we scoren wel sterk op het vlak van belangenorganisaties voor fietsers, denk maar aan de fietsersbond.

Onze boodschap?

Laten we het Belgische fietstoerisme samen omhoog krikken! Want fietsen is niet enkel leuk, het is ook gezond! Verken regelmatig eens een andere streek met de fiets en je zal versteld staan van het gevarieerde en prachtige Belgische landschap. Inspiratie nodig? Een goede route vind je op www.fietsroute.org, of stel zelf je route samen aan de hand van fietsknooppunten op www.fietsnet.be.

Welke fietsroutes moet je volgens jou zeker gedaan hebben in België?

Reacties
Dana Maes
Dana Maes

Ik ga vaak fietsten in het Zwin, een echte aanrader!

Marijke Vermeire
Marijke Vermeire

Zou graag meer informatie ontvangen ivm fietsroutes en hoe zelf opzoeken

123feelfree
123feelfree

Dag Marijke, www.fietsroute.org is een goede website hiervoor. En bij www.fietsnet.be kan je bijvoorbeeld een fietsknooppunt in jouw buurt aanduiden en van daaruit een eigen route maken. Het toont je ook aan hoeveel kilometer je al zit.

 
Plaats reactie