Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Bananen: zoveel meer dan een tussendoortje
Bananen: zoveel meer dan een tussendoortje

Als je moeilijkheden hebt om je kind een stukje fruit te doen eten, dan scoor je steevast met een banaan. Om de een of andere reden beschouwen ze dit niet zozeer als het verplicht stukje fruit maar als een echte lekkernij.

Ook bij sporters is het een favoriet tussendoortje. En niet onterecht. Bananen bevatten namelijk veel koolhydraten wat je lang een energiek gevoel geeft, wat belangrijk is bij intensief sporten.

Maar wat nog meer is, net zoals andere soorten fruit, worden ook bananen steeds vaker gebruikt in schoonheidsproducten. Je vindt ze dan voornamelijk terug in shampoos en conditioners omdat ze het haar een mooie glans geven. Bananen bevatten veel antioxidanten, enzymes, vitamine A, B6 en C en hebben een antibacteriële werking. Eigenschappen die niet alleen goed zijn voor onze algemene gezondheid maar die ook heilzaam zijn voor onze huid.

Daarom, de volgende keer dat je een gezichtsmasker met banaan als bestanddeel tegenkomt, wees dan niet weigerachtig maar neem het gewoon mee naar huis.

Zet je bananen toch liever op het menu dan aan je gezicht te smeren? Een banaan als tussendoortje heeft energieniveau 2. Bij 123feelfree krijg je 3 tussendoortjes, zonder dat je ze hoeft te koppelen aan beweging. Je bent vrij om deze tussendoortjes zelf te kiezen, op voorwaarde dat ze elk een ander energieniveau hebben. Weet echter wel dat je met dagelijks 2 stukjes fruit je portie vitaminen en mineralen binnen hebt.

Reacties
 
Plaats reactie