Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Appel voor mensen met appelallergie
Appel voor mensen met appelallergie

Heb jij last van allergische symptomen bij het eten van een appel , maar snak je soms toch naar deze heerlijke lekkernij? Wel dan hebben wij goed nieuws.

Mensen met een appelallergie kunnen bij het eten van een appel last krijgen van een opgezette tong, gehemelte en lippen. De ogen en de neus kunnen irriteren, wat erg vervelend is. Dit kan nu veranderen.

Het lijkt raar, maar er zijn twee soorten appels op de markt die verdragen worden door 75% van de mensen met een appelallergie. Dit blijkt uit onderzoek van onze Noorderburen uit Wageningen en Groningen.  De appels dragen de naam Santana of Elise.

In 2006 kwam de eerste appel Santana op de markt die geschikt was voor 75% van de mensen met een allergie. Nu, in 2011 is er een nieuwe appel op de markt, de Elise. Deze appel is lekker knapperig en friszoet.

Wil je de appel proberen? Doe dit dan met een klein stukje en kijk of je er niet op reageert. De appel is helaas nog niet voor iedereen zonder symptomen. Vertoon je toch nog symptomen? Probeer van de appels eens appelmoes of appeltaart te maken. Appels die verhit zijn, hebben een andere structuur en worden dikwijls wel verdragen door mensen met een appelallergie, maar ook hier geldt: voorzichtig proberen.

Reacties
 
Plaats reactie