Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Antioxidanten tegen hart- en vaatziekten.
Antioxidanten tegen hart- en vaatziekten.

Last van hart- en vaatziekten? Walnoten, appels en tomaten kunnen helpen. Ze bevatten immers veel antioxidanten die schadelijke stoffen in ons lichaam onschadelijk maken.

Walnoten bevatten twee keer zoveel antioxidanten dan andere noten. Bovendien zijn ze ook veel werkzamer dan in andere noten. Ze bevatten veel vitamineren, mineralen en voedingsvezels waardoor ze goed zijn voor een evenwichtige en gezonde voeding. In walnoten zitten ook veel eiwitten die als vleesvervangers kunnen gebruikt worden. Ook het groot aantal gezonde vetten in de noot zijn goed voor een evenwichtige voeding.

Appels bevatten ook veel antioxidanten. Ze zijn goed in de preventie tegen hartziekten. Ze gaan ook in tegen verouderingsverschijnselen en kunnen de gemiddelde levensduur met 10% verlengen.

Tomaten en afgeleide producten zoals ketchup en tomatensap betvatten ook hoge concentraties van lucopeen. Dit is een zeer krachtige antioxidant dat hart- en vaatziekten ook tegen gaat. Uitzonderlijk bij deze vorm van de antioxidant is dat kankers en osteoporose minder kans hebben tot uiting.

Reacties
 
Plaats reactie