Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Alzheimer voorkomen in plaats van genezen
Alzheimer voorkomen in plaats van genezen

Alzheimer is een verschrikkelijke ziekte, zowel voor wie het heeft als voor de vrienden en familie van de patiënt. Echte medicatie is er jammer genoeg nog niet, maar een Amerikaans onderzoek probeert hier nu verandering in te brengen door de ziekte aan te pakken voor ze effectief ontstaat.

Voorkomen is beter dan genezen.

Het Amerikaanse National Institute of Health zal daarom een onderzoek doen bij personen met een grote kans op Alzheimer. In Medellin, Colombia, is er een clan van ongeveer 5.000 mensen die hier een genetische aanleg voor hebben. Rond hun 45 start de ziekte meestal en op de leeftijd van 51 wordt volledige dementie vastgesteld.

Het onderzoek zal 300 leden van deze clan onderzoeken. 100 zullen Crenezumab krijgen, een medicijn dat zonder bijwerkingen het ontstaan van Alzheimer probeert te voorkomen, 100 krijgen een placebo en 100 personen zonder aanleg voor de ziekte tevens een placebo.

De studie zal vijf jaar duren en ongeveer $100 miljoen kosten. Na twee jaar zou er een eerste indicatie moeten zijn of Crenezumab effectief werkt bij het voorkomen van Alzheimer. Dit zou op termijn miljoenen mensen wereldwijd kunnen helpen. Zeker met de babyboomgeneratie die de gevaarlijke leeftijd nadert.

Reacties
 
Plaats reactie