Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Afvallen met McDonald’s?
Afvallen met McDonald’s?

 

Dagelijks fastfood eten en toch gezond blijven, lijkt het op eerste zicht onmogelijk. Toch slaagde een Amerikaanse man erin 17 kg af te vallen terwijl hij voor elke maaltijd rekende op fastfoodketen McDonald’s.


Leerkracht biologie John Cisna gaf zijn leerlingen de opdracht een menu samen te stellen waarin alle nodige voedingsmiddelen aanwezig waren. Het addertje onder het gras? Het menu mag enkel producten en gerechten bevatten uit het McDonald’s-assortiment. Drie maanden lang at de man het zorgvuldig uitgedokterde menu. Een portie beweging mocht ook niet ontbreken dus maakte hij dagelijks een wandeling van 45 minuten. Een succesverhaal zo blijkt en dat was niet enkel te zien aan de 17 kg die hij verloor. Cisna’s cholesterol daalde van 249 naar 170.

Hoe zag het menu eruit? ’s Morgens at Cisna twee ‘Egg white delights’ en een kom havermout met magere melk. De lunch bestond uit een slaatje en ’s avonds mocht hij een McDonald’s-burger eten. Een dessert stond niet dagelijks op het menu maar hij genoot wel vaak van een ijsje als nagerecht.

Cisna heeft voor zijn stunt trouwens geen cent moeten betalen. McDonald’s was zo benieuwd naar het project dat Cisna de maaltijden gratis kreeg. De man bundelde zijn ervaringen in een minidocumentaire en is blij met zijn nieuwe, gezondere lichaam. “Vroeger kon ik mijn schoenen niet zien en nu bind ik mijn veters.” De conclusie luidt: "Het is niet McDonald's dat ons dik maakt, het zijn onze keuzes".

Allen naar McDonald’s of ben jij toch niet helemaal overtuigd door dit experiment?

Reacties
 
Plaats reactie