Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!
Dossier ‘de ongesuikerde waarheid’: verborgen suikers onder de loep

Wil jij minder suiker eten? Vergeet dan geen rekening te houden met ‘verborgen’ suikers. Heel wat producten bevatten meer suiker dan dat je in de eerste plaats zou denken. En de moeilijke benamingen op het etiket maken het er zeker niet gemakkelijker op. Maar met enkele tips en genoeg discipline kan je toch je doel bereiken. Hoe kan je verborgen suikers ontmaskeren?

Lees meer

Dossier ‘de ongesuikerde waarheid’: 4 tips om te minderen met suiker

Minder suiker consumeren is een van onze goede voornemens in 2016. Sneller gezegd dan gedaan? Met deze vier tips ben je meteen op de goede weg!

Lees meer

Welke spread bevat het meeste suiker: choco, jam, speculoospasta of hagelslag?

Ben jij een zoetekauw? Dan mag een boterham met choco of hagelslag wellicht niet ontbreken tijdens de lunch. Maar weet jij hoeveel suiker en vet deze zoete spreads bevatten? Wij zochten het voor je uit via onze Fooddler. We vergeleken 25 g - dat heb je ongeveer nodig voor een goed belegde boterham - van vier zoete spreads.

Lees meer

Wedstrijd: win een exemplaar van ‘Natuurlijk! Zonder suiker kookboek’!

Is minder suiker consumeren een van je goede voornemens? In ons dossier ‘De Ongesuikerde Waarheid’ hebben we het een maand lang over suiker. We geven je tips en tricks om minder suiker te eten en tools om verborgen suikers te ontmaskeren. Én we organiseren ook een leuke wedstrijd waarbij we 4 exemplaren weggeven van ‘Natuurlijk! Zonder suiker kookboek’.

Doe mee

Out of shape? Zo geraak je terug in vorm!

Misschien is een van je goede voornemens ‘terug beginnen sporten’. Maar hoe geraak je nu het best terug in vorm? Deze 5 tips zetten je snel op de goede weg. En dan is het volhouden geblazen!

Lees meer

6 goede voornemens voor 2016!

Een nieuw jaar betekent nieuwe goede voornemens. Tijd om je levensstijl te evalueren en waar nodig enkele wijzigingen door te voeren. Ook wij hebben een lijstje met goede voornemens gemaakt. In welke kan jij je vinden?

Lees meer

ARTIKELS diabetes

Zet je tanden in Diabeet!
Zet je tanden in Diabeet!

  Diabeet zijn en toch niet het gevoel hebben dat je aan het diëten bent: foodie en fotograaf Thomas Van de Water bewijst dat het kan. Zijn boek Diabeet! Staat vol met klassiek...

Lees meer
Contactlens houdt suikerspiegel in het oog
Contactlens houdt suikerspiegel in het oog

Wist je dat naar schatting 10% van de wereldbevolking aan suikerziekte zal lijden tegen 2035? Gelukkig is er een nieuw hulpmiddel op komst voor diabetici. De “slimme contactlens&r...

Lees meer
(Blauw) licht op Werelddiabetesdag
(Blauw) licht op Werelddiabetesdag

Gisteren stond in het teken van de zevende Werelddiabetesdag en dat zag je wereldwijd. Van het Empire State Building in New York tot de kleine zeemeermin in Kopenhagen: overal werden bela...

Lees meer
Stijging van zwangerschapsdiabetes
Stijging van zwangerschapsdiabetes

 Ziekenhuizen trekken aan de alarmbel: naar schatting kampen 1 op de 10 zwangere vrouwen met zwangerschapsdiabetes. Een gevaarlijke tendens voor zowel moeder als kind. Daarom steken ...

Lees meer