Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

5 tips voor een geslaagde staycation
5 tips voor een geslaagde staycation

Je hoeft het niet altijd ver te zoeken om een onvergetelijke vakantie te beleven. In eigen land kan je eveneens culinair, cultureel en natuurlijk genieten. Een beetje sport en spel is daarbij geen overbodige luxe. Je krijgt er een instant ‘feel good’ gevoel van!

1. Trek naar het openluchtzwembad voor een paar baantjes watersport, -pret en zon. Tussendoor kan je lekker bruinen, lezen, picknicken en bijpraten. Niet zo’n fan van drukte en chloor? Ga dan op zoek naar een van de vele ecologische zwemvijvers die België telt.

2. Bezoek het bos of het park. Ga er wandelen, mountainbiken, paardrijden of -simpelweg- spelen. Zo haal je een frisse, neus op en ben je weer even ‘in touch’ met de natuur. Geef je ogen de kost en spits je oren… Wie hoort als eerste de vogeltjes fluiten?

3. Verschillende steden bieden DIY-wandelingen aan. Naargelang je persoonlijke voorkeur focussen ze meer op de cultuur, natuur of geschiedenis van een stad. Wat dacht je bijvoorbeeld van een (gratis!) koninklijke of Europese wandeling in Brussel? Download de routebeschrijving online.

4. Speel een partijtje petanque. Het spel is hipper dan ooit, zeker met een glaasje pastis of wijn achteraf.

5. Ga golfen! Wie het groots ziet, trekt in stijl naar de dichtstbijzijnde golfclub. Je kan er vaak de nodige attributen voor één dag huren. Met de kinderen op schok? Ga dan voor minigolf & maxiplezier!

Reacties
 
Plaats reactie