Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

5 superfoods in september
5 superfoods in september

September is een leuke fruit- en groentemaand, want je pikt het beste van de zomer en herfst mee. Kortom: een rijke oogst boordevol verse vitamines, zeker als je voor superfood gaat. Welke van deze vijf haalt jouw menu deze maand?

1. Appels verlagen je cholesterol, maar zijn vooral erg hapklaar en veelzijdig. Geniet ervan als gezond tien- of vieruurtje. Verwerk ook eens in cake, taart of moes.

2. Peren zitten boordevol vezels en vitamine C. Een gezonde hongerstiller, dus. Tip: ga niet altijd voor de klassieke conference peer, maar ‘propeer’ ook eens een ander exemplaar uit zoals de 'Doyenné' of 'Beurre Hardy'.

3. Besjes smaken de hele dag supergoed: bij het ontbijt met yoghurt, tijdens de lunch en het diner verwerkt in zelfgemaakte confituur of saus. Tip: Zweedse balletjes ... met besjessaus.  

4. Pik de laatste tomaten mee, want ze zitten boordevol vitamines … en smaak!

5. Komkommer bevat bijna geen calorieën, maar veel water, ijzer en magnesium. Het zou goed kunnen dat dit de tweede favoriete groente van Popeye is. Geniet ervan in een zelfgemaakte tzatziki of een groene gazpacho.

Reacties
 
Plaats reactie