Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

5 x rabarber
5 x rabarber

We eten het eerder als fruit, maar toch is het een groente: rabarber. Het is friszuur en heerlijk in… Waarin eigenlijk? Wij schotelen je 5 supercombo’s voor!

1. Strudel

Eet jij graag appelstrudel? Misschien vind je het nóg lekkerder met rabarber en aardbei in plaats van het klassieke appeltje. Het proberen waard, als je ’t ons vraagt!

2. Moes

Ook bij aardappeltjes met appelmoes en worst kan je ter afwisseling eens voor rabarberpuree gaan. Minstens even lekker en sowieso iets minder winters. Super met een beetje noten en yoghurt of, gewoon, puur natuur.

3. Crumble

Een authentiek recept uit de Engelse keuken waar heel wat varianten op bestaan. Verrijk deze appel-rodevruchtencrumble met rabarber en het levert meteen een hele andere smaakervaring op.

 

4. Krullen

Artistiek aangelegd? Maak dan elegante rabarberkrullen waarmee je toetjes, vlees of vis kan opfrissen. Je hebt er enkel een dunschiller… en rabarber voor nodig.

5. Compote

Tot slot, een topper voor op kamp: rabarber-appelcompote met vanilleyoghurt en speculaas. Handig om in grote hoeveelheden klaar te maken. Bovendien een echt opkikkertje voor de kids!

 

Heb jij nog zoete of hartige rabarbertips?

Reacties
 
Plaats reactie