Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

5 goedkope fittips
5 goedkope fittips

De fitness is een ideale plaats om aan je conditie te werken. Je hebt er tal van high-tec apparaten en je wordt er bijgestaan door professionals die je wegwijs maken in heel het cardio- en krachttraining gebeuren. Maar is de fitness niets voor jou of spendeer je je geld liever aan andere dingen, dan helpen onderstaande 123feelfree tips je toch op weg naar fit leven.


Organiseer je eigen outdoor trainingparcours

De uitdaging alleen al is de moeite waard. Trommel een aantal van je vrienden op, informeer hen over je plannen en brainstorm samen naar leuke en uitdagende activiteiten die je in het park, bos of open weide in de buurt kunt uitvoeren. Wees creatief maar zorg ervoor dat zowel cardio- als krachttraining aan bod komen. Bepaal dag, tijdstip en uur en maak er een wekelijkse gewoonte van. Je kunt de sporten ook aanpassen aan de seizoenen. Elkaar proberen te raken met waterballonnen, hou je bijv. beter voor de zomer.

Lekker voor televisie

Niet om languit te luieren, natuurlijk. Vandaag de dag is er een enorm aanbod aan dvd-workouts: zumba, yoga, aerobics, dans, Pilates,… de lijst is eindeloos. Of je nu een beginner bent of een meer ervaren sportbeoefenaar, er is voor iedereen wat wils. Ideaal voor tijdens die regenachtige dagen.

Wandelen

De meest natuurlijke vorm van beweging. En het enige wat je nodig hebt is een paar stevige wandelschoenen.  Wanneer je niet echt getraind ben, hou dan een tempo aan waarmee je je ademhaling iets versnelt. Hou er echter rekening mee dat je nog altijd moet kunnen blijven praten. Ben je meer getraind, daag jezelf dan uit door een moeilijker parcours dat bergop en bergaf gaat. Of wissel eens af met snelwandelen.

Probeer yoga eens

Het enige wat je nodig hebt is een mat en je lichaam. Geen idee hoe eraan te beginnen? Er zijn nochtans tal van boeken, dvd’s en zelfs online video’s terug te vinden.  Je vindt zelfs yoga work-outs die je op je I-pod kunt downloaden. Yoga helpt je niet alleen soepelere spieren en meer kracht te ontwikkelen. Het is bovendien een uitstekende manier om calorieën te verbranden. Zeker proberen dus.

Speel

We maken veel te weinig tijd om ons gewoonweg te amuseren. Dans en spring in het rond op je favoriete muziek, ravot mee met de kinderen, spring op de trampoline in de tuin, hoela hoop of doe aan touwtjesspringen. Alles wat je hart sneller doet pompen, verbrandt calorieën. Vind je het toch een beetje te gek allemaal, misschien is een ploegsport zoals volleybal of polo wel iets voor jou.

Reacties
 
Plaats reactie