Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

4 redenen waarom je meer water moet drinken
4 redenen waarom je meer water moet drinken

Je hoort het wel vaker: water drinken is goed voor je! En ook wij zijn er heilig van overtuigd dat je voldoende water moet drinken. Maar waarom precies?

1. Water versnelt je metabolisme

Als je te weinig water drinkt, vertraagt je metabolisme en zal je minder calorieën verbranden. Drink een glas water voor elke maaltijd en je zal sneller een voldaan gevoel hebben. 

2. Water geeft je energie

Hou je energiepeil op niveau door voldoende water te drinken. Water helpt bij het transporteren van zuurstof en andere essentiële voedingsstoffen doorheen je lichaam. Wanneer je gedehydrateerd bent, zal je je dus al snel moe en duizelig gaan voelen.

3. Water tegen de spierkrampen

Tijdens het sporten krijg je soms te kampen met die vervelende spierkrampen. Een van de voornaamste oorzaken hiervan is dehydratie. Drink dus voldoende water zodat je workout niet eindigt in mineur.

4. Water voor een stralende huid

Drink je niet genoeg water, dan zullen rimpels en fijne lijntjes sneller zichtbaar worden. Water verbetert de bloedcirculatie en geeft je een gezonde teint. En het is een natuurlijke bestrijder van onzuiverheden.

Heb je vandaag je 1,5 liter water nog niet gedronken? Neem dan gauw een glaasje bij de hand en begin aan je inhaalmanoeuvre! Of maak het minder saai door af te wisselen met een van deze lekkere dorstlessers!

Reacties
 
Plaats reactie