Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

3 x superfood in mei
3 x superfood in mei

Het zonnetje schijnt (hopelijk!) wat vaker, dus het groenten- en fruitaanbod wordt weer wat uitgebreider. Daarom drie supergezondjes op een rijtje (mét recepttip!), die lekker goedkoop en gezond zijn.

 

1. Tuinbonen houden het midden tussen een erwtje en een boon. Ze worden erg vaak in de Nederlandse keuken gebruikt en zijn nog maar net populair in eigen land. Heerlijk kort geblancheerd in een salade of pasta. O ja, bijna vergeten: ze zitten boordevol vitamine A, C en K, die o.a. je botten versterken.

2. Het aspergeseizoen is kort (van eind april tot eind juni), dus wees er snel bij! De groene asperges groeien boven de grond, de witte blijven met hun kopje onder de aarde. Ze zitten bomvol vitamine C en hebben een gelijkaardige smaak, die je best in ere houdt door ze in eenvoudige bereidingen te verwerken. Wat dacht je bijvoorbeeld van gegrilde asperges met zalm of rauw gemarineerde asperges?

3. De aardbei behoeft geen introductie, want het is allemans favoriet. Het is veruit het gezondste snoepje, want de rode vrucht zit boordevol antioxidanten en vitamine C. Heerlijk met een beetje yoghurt als gezond ontbijt of tussendoortje, met balsamicoazijn en basilicum of zwarte peper als hartig aperootje.

Tip: ga wandelen of fietsen in de streken die bekend staan om hun aardbei- en/of aspergeteelt. Denk bijvoorbeeld aan de aardbeienroute (36 km) in Melsele.

Reacties
 
Plaats reactie