Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

2011 en haar keukengeheimen
2011 en haar keukengeheimen

Het nieuwe jaar is een maand ver, de feesten zijn verteerd, de kilo’s er weer afgewerkt. Tijd om weer ‘normaal’ te eten. Wij geven je een blik op wat 2011 voor je in petto heeft op culinair vlak.

  • Weg met dure visproducten zoals kaviaar of langoustines. Ze kunnen ons niet meer bekoren. We kiezen voor meer alledaagse en minder dure vissen. Rep je dus naar je supermarkt om makreel, pladijs of haring.
  • De moleculaire keuken met stikstof, espuma’s en mondpoppers verliezen aan populariteit. Moedertje traditie komt terug.
  • Inderdaad, oma haar keuken is weer populairder dan ook. Vergeten vleesbereidingen zoals niertjes, wangen en buikwand, maar ook groenten als pastinaak of kweekpeer zie je weer langs het fornuis passeren.
  • Ook vacuüm koken wordt hip dit jaar. Vacuüm wat? Je verpakt je ingrediënten luchtledig en laat ze garen op een lage temperatuur zodat de geuren bewaard blijven en je gerecht niet uitgedroogd.
  • We houden in 2011 ook wat meer van de natuur en kiezen vaker voor producten van bij ons, biologisch en op kleine schaal geteeld. Schouderklopje voor onszelf!
  • Groen komt dit jaar uit de zee. Maak je maar nat voor zeekraal, lamsoor en wakame.
  • Vergeet cupcakes – die zijn zó 2010! Dit jaar is het jaar van hartig bakken. Recepten voor worteltaart, courgettecake en homemade pizza hangen standaard in je keuken.
  • Een vriendenavondje met zoete cocktails is best gezellig, maar vanaf nu zijn het de pure drankjes zoals vermouth met wat ijs of pure whisky die je avond laten rocken!
  • Yoghurt voor the win als plaatsvervanger van room in caloriearme desserts, maar waarom gebruik je het eens niet als dipsaus?
Reacties
 
Plaats reactie