Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

123feelfree idee overtuigt nu ook Amerika!
123feelfree idee overtuigt nu ook Amerika!

Amerikaanse voedingskundigen pleiten ervoor om niet alleen het aantal calorieën weer te geven op voedingsproducten, maar ook hoe lang je moet sporten om het lekkers weer te verbranden. Een nieuw inzicht? Lang niet: 123feelfree koppelt al jaren voeding aan beweging. Bij elke portie van een product geven we drie bewegingstips om eenzelfde hoeveelheid energie te verbruiken.

Het debat werd geopend na een onderzoek bij tieners uit achtergestelde buurten in Baltimore. Onderzoekers van de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health plaatsten er in winkels vier verschillende billboards naast producten.

Op het eerste stond hoeveel lepels suiker een drankje bevatte, op het tweede het aantal calorieën, op het derde ‘je moet 50 minuten lopen om dit flesje frisdrank weg te sporten’ en op het laatste kwam de melding dat je een achttal kilometer moest stappen om datzelfde flesje frisdrank te verbranden. Door alle billboards werd duidelijk minder naar calorierijke drankjes gegrepen, maar het effect was volgens de studie het grootst bij de laatste twee borden.

123feelfree is zijn tijd dus ver vooruit. In onze Fooddler kan je alle producten opzoeken en krijg je meteen een idee van hoeveel beweging nodig is om de energie-inname te compenseren.

 

Reacties
 
Plaats reactie