Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

Dipje? Schenk jezelf 10 minuutjes me-time!
Dipje? Schenk jezelf 10 minuutjes me-time!

Soms gaan we op automatische piloot door het leven en hebben we plots last van een burn-outje. Gun jezelf  wat me-time en vermijd zo dat uitgebluste gevoel!

Je hoeft er niet voor naar de yoga- of meditatieles, want je kan makkelijk zélf tijd voor jezelf inlassen. Zet je lijf en gedachten per dag 10 minuten ‘on hold’. Let wel: routine is belangrijk.

Glimlach je dag tegemoet

Besteed de eerste 5 minuten van je dag aandacht aan je ademhaling. Leg je hand op je buik. Adem diep in en uit. Glimlach, terwijl je denkt aan wat je die dag zal doen. Focus kort op je doelen en spring uitgebalanceerd uit bed.

Middagdutje? Middagminuutje.

Vooraleer je van je werk naar huis trekt, zet je beide voeten naast elkaar op de grond. Schud je schouders los. Adem 6 tellen in en 8 tellen uit. Doe dat gedurende 2 minuten. Zet zo negatieve stress om in positieve energie en vertrek met een frisse kop huiswaarts.

S-L-A-A-P

Geraak je niet in dromenland? Laat het schaapjes tellen dan voor wat het is en spel het woord ‘slaap’ rustig, letter voor letter. Na tijdje zal je merken dat je er helemaal doezelig van wordt!

Reacties
 
Plaats reactie