Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

ARTIKELS

10 minuten sporten heeft urenlang effect
10 minuten sporten heeft urenlang effect

Wie denkt dat je uren aan een stuk moet sporten om een verandering te merken in je lichaam, slaat de bal volledig mis. Beweging is belangrijk, maar je kan het best langzaamaan opbouwen. En dat opbouwen merk je al.

Als je 10 minuten hevig sport, dan verandert je metabolisme. Je gaat veel sneller energie verbranden. Je kan dus al beginnen met 10 minuten, omdat je dan al verandering in je lichaam merkt. Hoe fitter je bent, hoe meer voordelen je krijgt.

Door te sporten veranderen er stoffen in je bloed. Dit komt doordat je calorieën verbrandt, zodat de bloedsuikerspiegel verbetert. Stoffen die betrokken zijn bij de verwerking van vet zullen stijgen, waardoor deze verbranding efficiënter verloopt. Als je sport, dan is je hartslag al wel terug normaal na 10 minuten, maar er blijven veranderingen merkbaar in je lichaam tot een uur na het sporten. We kunnen dus zeggen dat zelfs een klein beetje beweging al een effect heeft op de verbranding van vet. En laat dat nu hetgene zijn, waarvoor de meeste mensen sporten.

En als kers op de taart: hoe fitter je bent, hoe sneller je vet verbrandt.

Reacties
 
Plaats reactie