Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

123FEELFREE - WANNEER?

1
Van siësta tot fiësta

Bij 123feelfree gaat het in de eerste plaats om de juiste reflex. Als je eet, denk je even aan de beweging die daar tegenover staat en andersom. Zo kom je vanzelf op leuke ideeën die je makkelijk in je dag kan integreren.

Wie heeft er tenslotte elke dag tijd om ’s avonds nog een uur te gaan sporten? Stop gewoon extra beweegmomenten in je dag. Misschien combineer je een rijkelijk gevuld broodje met een kwartiertje wandelen door de stad? Of ga je de steak met de fiets halen in plaats van met de auto?

Dat het niet altijd past om het één precies te compenseren met het ander, is lang niet erg. Wie telkens de juiste afweging maakt, is al goed bezig.

2
Stop een drie in alles wat je doet

Drie is een heilig getal. Zeker voor 123feelfree! Stop dus een drie in al wat je doet…

Drie hoofdmaaltijden, natuurlijk. En drie tussendoortjes per dag vermijden een hongergevoel waardoor je teveel gaat eten tijdens de hoofdmaaltijden. Snacks om elf uur, vier uur en na het avondmaal zijn dus een must en geen zonde.

Drie drankjes van drie verschillende niveaus afwisselen is beter dan eenzijdig koffie of frisdrank drinken.

En elke dag drie actieve beweegmomenten zetten je al een heel eind op weg richting evenwicht.

3
Een sprookje zonder einde

123feelfree is geen kortstondige inspanning, zoals een dieet- of een fitnessprogramma. Denk aan de would be sporters met het stop-to-run syndroom, het leger gefrustreerde punten- of calorietellers, weegschaaladepten met schuldgevoelens of andere dieetslachtoffers.

Wel is het een blijvende verandering in de leefgewoonten. Dat kan omdat alles mag en niets moet. De reflex om eten en bewegen altijd samen te denken is een bron van energie en inspiratie, geen keurslijf dat je vroeg of laat toch afsmijt.

123feelfree kost je geen energie, het geeft je energie!