Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

123FEELFREE - WAAR?

1
In de supermarkt

Weg met de verpakkingstress! In de winkel heb je aan 123feelfree een bondgenoot die je in één oogopslag inzicht geeft in de producten.

Scan de barcode met de Fooddler app (binnenkort beschikbaar) op je smartphone en in 1 - 2 - 3 weet je bijvoorbeeld hoeveel suiker er in zit. Vink aan waar je allergisch aan bent en de app geeft een waarschuwing als de gescande producten die specifieke allergenen bevatten.

Deze extra functionaliteit is de voorloper van wat later my123feelfree zal worden: een gepersonaliseerd systeem waarbij je de 123feelfree-niveaus helemaal afstemt op jouw individuele profiel.

Meer te weten komen over my123feelfree
2
In de keuken

De voedingswaarde van de producten is één ding, de manier waarop je gerechten bereidt is minstens even belangrijk. Hoe je bijvoorbeeld omspringt met porties bepaalt uiteindelijk wat je energie-input is.

Gebruik je lichaam als maatstaf! Werk dus met een handvol groenten of een vingertop mayonaise. Zo passen de porties zich automatisch aan je grote of kleine lichaam aan.

Ook de bereidingswijze speelt een grote rol in het energieniveau. Een gestoomde aardappel is nu eenmaal minder energierijk dan een gefrituurd exemplaar. Maar soms heb je wel meer zin in de tweede … wij ook!

3
In je omgeving

Om meer te bewegen hoef je niet perse de fitnesszaal in te duiken. Dat kan overal in je omgeving. Op het werk kan je bijvoorbeeld vaker de trap nemen dan de lift of langslopen bij een collega in plaats van een mailtje te sturen. Thuis kan je heel wat energie kwijt in het actieve huishouden.

123feelfree werkt trouwens ook samen met steden en gemeenten: met pilootstad Mechelen werkten we al een 123feelfree wandeling uit. Die start aan herkenbare Walkie Talkie borden, waar je samen met anderen kan afspreken. Allicht zie je die binnenkort ook elders in Vlaanderen de kop opsteken.

De eet- en beweegactiviteiten van de 123feelfree steden en gemeenten verzamelen we voor jou op deze website.

Even piepen op de 123feelfree pagina van Mechelen