Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Zelfgemaakte ricotta

Je gelooft nooit hoe simpel het is om je eigen ricotta te maken. Alles wat je nodig hebt is (karne)melk, room, citroensap en een beetje geduld.

Zelfgemaakte ricotta

Gang: Bewaren | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

750 ml Boni Selection verse volle melk (géén UHT-melk), 250 ml Boni Selection room 40%, 100 ml verse karnemelk (ongesuikerd), 3 el sap van citroenen, ½ kl keukenzout

Bereidingswijze:
  1. Warm de melk en room op tot 85°C in een hoge kookpot. Roer lichtjes met een houten lepel.
  2. Voeg de karnemelk en het citroensap toe. Haal van het vuur.
  3. Giet het zout erbij.
  4. Dek af met vershoudfolie en laat 30 min rusten.
  5. Giet voorzichtig door een zeef met neteldoek. Laat mooi uitlekken en afkoelen in de ijskast. 2 à 3 u later heb je mooie verse, stevige, kruimelige ricotta.
  6. Bewaar in de ijskast tot gebruik.
  • De planten water geven 3 min De planten water geven
  • Hardlopen aan 15 km/u < 1 min Hardlopen aan 15 km/u
  • Jongleren 2 min Jongleren
Karnemelk
Portie:
25 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Zelfgemaakte ricotta

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×