Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Devil's Food Cake

Een duivels lekkere chocoladetaart!

Devil's Food Cake

Gang: Dessert | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 11

Ingrediënten:

110 g pure chocoladegallets, 125 ml zure room, 175 g rietsuiker, 300 g zelfrijzende bloem, mespunt zout, 3 el cacaopoeder, ½ kl  baksoda (of bicarbonaat), 115 g Spar boter (op kamertemperatuur), 200 g kristalsuiker, grote Spar eieren, gesplitst, 1 buisje vanille-essence, 175 ml water (op kamertemperatuur), 300 g pure chocoladegallets, 225 ml zure room

Bereidingswijze:
  1. Cake: verwarm de gehakte chocolade, zure room en rietsuiker in een steelpan met zware bodem op laag vuur. Roer af en toe tot de chocolade gesmolten is en het mengsel glad, maar niet te heet. Zet opzij.
  2. Zeef de bloem, het zout, de baksoda en de cacao in een kom.
  3. Klop de boter in een kom romig met een houten lepel of een mixer. Klop de kristalsuiker er langzaam door. Klop goed en klop de eidooiers er een voor een door, gevolgd door de vanille-essence. Roer het gezeefde meelmengsel er, afgewisseld met water, eetlepel voor eetlepel door (als je een mixer gebruikt, zet hem dan op de laagste stand en mix zo kort mogelijk). Voeg de gesmolten chocolade toe zodra de rest goed is gemengd.
  4. Klop de eiwitten stijf op. Spatel ze voorzichtig door het beslag.
  5. Verdeel het beslag over 2 springvormen. Bak de cakes (eventueel om de beurt) op 180°C in 45 min gaar. (Reken voor twee grotere taartvormen van 24 cm diameter een baktijd van 30 min.)
  6. Controleer met een houten prikker of breinaald of de cakes gaar zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  7. Ganache: smelt de chocolade au bain-marie. Haal de kom van het vuur en roer de zure room erdoor. Laat het mengsel dik en smeerbaar worden.
  8. Snij de cakes van 20 cm doorsnee doormidden. (Bij de cakes met een grotere doorsnee hoeft dat niet, omdat die minder hoog zijn.)
  9. Smeer op iedere laag, behalve de bovenkant wat van de ganache.
  10. Leg de lagen op elkaar en smeer de rest van de ganache op de bovenkant en zijkanten van de taart.
  11. Versier de taart met chocoladeschaafsel.
  • Trappen lopen 14 min Trappen lopen
  • Hoogspringen 19 min Hoogspringen
  • Een rockoptreden geven 37 min Een rockoptreden geven
Chocolade (puur, zonder suiker)
Portie:
27 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Devil's Food Cake

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×