Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

San Xian potsticker

Potstickers zijn een soort Chinese dumplings, die heel toevallig zijn uitgevonden.

San Xian potsticker

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

400 g tarwebloem, mespunt zout, arachideolie, 200 g varkensgehakt, 200 g scampi’s, 50 g shiitake, 2 el sherry, 2 el sojasaus, 1 kl gember, lente-uitjes, 1 kl sesamolie, 30 g gember (dipsaus), 3 el lichte sojasaus, 3 el rijstazijn, 1 el droge sherry, 1 kl geroosterde sesamolie, 1 kl blonde kandijsuiker, fijngesneden lente-uitjes (afwerking)

Bereidingswijze:
  1. Deeg: meng de bloem met het zout en 220 ml net gekookt water met een lepel in een kom tot een deeg. Laat iets afkoelen en kneed het deeg 5 min met je handen. Vorm tot een bol, bestrijk met arachideolie en verpak in plasticfolie. Laat 30 min rusten.
  2. Rol het deeg zo dun mogelijk uit tussen 2 vellen bakpapier. Snij er zoveel mogelijk rondjes uit. Stapel ze op elkaar met tussenin een stukje vetvrij papier. Dek af met een vochtige doek.
  3. Schil de gember en rasp 30 g fijn. Meng met de rest van de dipsausingrediënten.
  4. Snij de shiitakes fijn.
  5. Pel en ontdarm de scampi’s en snij in kleine stukjes.
  6. Snij de lente-uitjes fijn en hou het witte en groene gedeelte apart. Pel de gember en hak 1 kl fijn.
  7. Meng het gehakt met de sherry en de sojasaus in een grote kom. Voeg 1 - 4 el water toe en meng tot het water volledig opgenomen is.
  8. Het mengsel moet kleverig en een beetje lopend zijn maar toch dik genoeg om de bolle kant van een lepel te bedekken.
  9. Voeg de scampi’s, shiitake, gember en het witte gedeelte van de lente-uitjes toe. Kruid met peper en zout.
  10. Leg een kleine koffielepel vulling in het midden van een deegrondje. Vouw dicht in het midden, vouw elke kant twee maal naar het midden toe in vouwtjes.
  11. Gebruik eventueel wat water om het deeg beter te laten kleven.
  12. Verhit 1 à 2 el arachideolie in een wok op een middelhoog vuur. Vul ze met dumplings en laat ze in 2 min aan elke kant goudbruin bakken.
  13. Giet er een bodem water bij en dek de pan af. Laat afgedekt stomen tot het deeg zacht en het gehakt gaar is. Verwijder het deksel en laat droog koken.
  14. Bak de volgende portie.
  15. Serveer de dumplings met de dipsaus en bestrooi met het groen van de lente-uitjes.
  • Onkruid wieden 17 min Onkruid wieden
  • Krachttraining 15 min Krachttraining
  • Balletdansen oefenen 15 min Balletdansen oefenen
Varkensgehakt (rauw)
Portie:
50 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
San Xian potsticker

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×