Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Atjar: Indonesische gepekelde salade

Zelfgemaakte atjar kan je nog lang bewaren in een jampot!

Atjar: Indonesische gepekelde salade

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

½ komkommer, wortels, ½ rode paprika, 200 g fijne boontjes, bloemkoolroosjes, 100 g verse ananas, 100 g zuurkool, 3 dl rijstazijn, 50 ml arachideolie, grote ui, 1 kl pilipili, 2 cm verse gember, 6 teentjes look, 75 g Spar macadamianoten, 1 kl kurkuma, 100 g Spar Indonesische pinda’s, rietsuiker, 50 g sesamzaadjes, chilipepers, verse koriander

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 140°C.
  2. Snij de komkommer in de lengte middendoor en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij het vruchtvlees in repen van 5 cm lang en 5 mm dik.
  3. Schil de wortels en snij ze zoals de komkommer.
  4. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika. Snij de paprika in repen.
  5. Maak de boontjes schoon.
  6. Snij de ananas in blokjes van 1,5 cm.
  7. Breng een pot licht gezouten water aan de kook en voeg 15 cl rijstazijn toe.
  8. Blancheer de groenten in porties; komkommer 30 sec, bloemkool en paprika 1 min, bonen en wortels 2 min.
  9. Laat uitlekken. Stort op een bakplaat samen met de ananas en laat 15 min drogen in de oven.
  10. Saus: pel de ui en teentjes look. Snipper de ui fijn en pers de teentjes look. Schil en rasp de gember.
  11. Maal de macadamianoten fijn. Maal de pinda’s apart.
  12. Roerbak de ui, look en gember in een wok met olie op middelhoog vuur. Voeg na 1 min de macadamianoten en kurkuma toe. Bak 30 sec mee en roer alles goed om. Voeg de pinda’s en de rest van de azijn en evenveel water toe.
  13. Breng aan de kook en voeg de groenten toe. Laat sudderen tot de groenten beetgaar zijn (voeg gelijke hoeveelheden azijn en water toe als het te droog is).
  14. Breng op smaak met suiker en zout.
  15. Roer goed door en laat afkoelen. Plaats minstens 1 u in de koelkast maar liefst een hele nacht.
  16. Garneer met fijngesneden chilipepers, sesamzaadjes en korianderblaadjes. Atjar is 3 à 4 dagen houdbaar in de koelkast.
  • De badkamer poetsen 1 min De badkamer poetsen
  • Muurklimmen < 1 min Muurklimmen
  • Een orkest dirigeren 1 min Een orkest dirigeren
Zuurkool (rauw)
Portie:
25 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Atjar: Indonesische gepekelde salade

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×