Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Lasagne met zeevruchten

Begin en eindig met een laag saus, zo garen ook de onderste en bovenste vellen goed en kleeft het onderste vel niet aan je schotel.

Lasagne met zeevruchten

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

1 kg Spar mosselen, 1 teentje look, 1 dl droge witte wijn, Boni Selection scampi’s, 350 g Spar kabeljauw, 150 g Spar rivierkreeftjes, 300 g kerstomaatjes, rode chilipeper, Boni Selection olijfolie, ½ bosje krulpeterselie, visbouillonblokje, ½ l water, 35 g Spar boter, 35 g bloem, lasagnevellen

Bereidingswijze:
  1. Spoel de mosselen grondig in koud water en schrob waar nodig proper.
  2. Pel en plet de look.
  3. Doe de mosselen in een kookpot en giet de wijn erover. Voeg de look toe en kruid met peper.
  4. Zet de pot met deksel 4 min op een hoog vuur. Schud de mosselen op en laat nog 2 min verder garen. Haal de mosselen van het vuur als ze open zijn.
  5. Haal de mosselen uit de schelpen, zet apart en zeef het mosselvocht door een fijne zeef. Bewaar het vocht voor later.
  6. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.
  7. Verhit olijfolie in een steelpan. Bak de schalen van de scampi’s op een hoog vuur tot ze bruin kleuren. Blus met water en voeg het bouillonblokje toe. Breng alles aan de kook en laat 20 min zachtjes koken onder deksel. Zeef en voeg toe aan het mosselvocht.
  8. Spoel de kerstomaatjes en snij in 2.
  9. Snij de chilipeper in 2 en verwijder de pitjes. Was de peterselie, zwier droog en snij fijn.
  10. Bak de chili 1 min in olijfolie. Voeg de kerstomaten toe en laat 5 min meebakken.
  11. Snij de kabeljauw en scampi’s in dobbelstenen.
  12. Bak de kabeljauw en scampi’s ± 2 min in olijfolie op hoog vuur. Voeg de kerstomaten toe. Laat het geheel, al roerend, kort opwarmen en kruid met peper en zout.
  13. Neem de pan van het vuur en voeg de peterselie, mosselen en rivierkreeftjes toe.
  14. Smelt de boter in een steelpan. Maak een roux door de bloem bij de boter te voegen en het geheel goed door elkaar te roeren met een klopper.
  15. Voeg, al roerend, beetje bij beetje de visbouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat 1 min al roerend goed doorkoken. Kruid de visvelouté met peper en zout.
  16. Verwarm de oven voor op 180°C.
  17. Beboter de ovenschotel. Bouw de lasagne op. Bedek de bodem met wat visvelouté en lasagnevellen. Leg op de lasagnevellen een laag zeevruchtenmengeling en giet hier weer wat visvelouté over.
  18. Ga verder met de lasagnevellen en ga zo door tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met lasagnevellen met daarop een laag visvelouté.
  19. Bak de lasagne 20 min in de voorverwarmde oven.
  • De planten water geven 23 min De planten water geven
  • Waterskieën 10 min Waterskieën
  • Cheerleaden 10 min Cheerleaden
Kabeljauw (rauw)
Portie:
88 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Lasagne met zeevruchten

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×