Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Pavlovarol met rood fruit en vijgen

Wil je jouw gasten echt omver blazen? Dan sluit je af met een pavlovarol om ‘U’ tegen te zeggen.

Pavlovarol met rood fruit en vijgen

Gang: Dessert | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 12

Ingrediënten:

250 g eiwit (van 6 grote Spar eieren), 375 g fijne suiker, 2 buisjes vanille-extract, 1 kl witte wijnazijn, 1 kl maïzena, 2 dl Boni Selection room (40% V.G.), 2 dl Boni Selection Griekse yoghurt, ½ kl vanille-extract (vulling en afwerking), 30 g poedersuiker, verse vijgen, 1 bakje bramen, 1 bakje frambozen, ½ bakje blauwe bessen, 60 g Spar amandelschilfers

Bereidingswijze:
  1. Meringue: hou het eiwit op kamertemperatuur.
  2. Doe het eiwit in de kom van de keukenrobot en klop met een garde op matige en hoge snelheid gedurende 1 min, tot er zachte pieken ontstaan.
  3. Voeg al kloppend de suiker geleidelijk el per el toe. Blijf minstens 5 min kloppen tot er een dik, glanzend schuim ontstaat.
  4. Schakel de keukenrobot naar de laagste snelheid en voeg het vanille-extract, de azijn en maïzena toe. Verhoog de snelheid naar matig en klop nog 1 min.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C.
  6. Bedek een bakplaat met bakpapier en laat het papier 2 cm boven de rand uitsteken.
  7. Schep het eiwitschuim in de bakplaat en strijk het uit met een spatel.
  8. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en verlaag de temperatuur tot 180°C. (*)
  9. Bak de meringue ± 25 à 30 min, tot die bleekbeige van kleur en bovenaan krokant is.
  10. Haal de vorm uit de oven en laat de meringue afkoelen. (**)
  11. Vulling: klop de room met de vanille en poedersuiker op. Meng met de Griekse yoghurt.
  12. Leg een propere handdoek over de meringue en keer het geheel snel en voorzichtig om. De krokante bovenkant van de meringue ligt nu op de handdoek. Haal de bakplaat weg en trek het bakpapier er voorzichtig af.
  13. Bedek het gebak met 2⁄3 van het roommengsel.
  14. Snij de vijgen in stukjes. Kleur de amandelschilfers kort in een hete pan met antiaanbaklaag.
  15. Bedek de room royaal met vijgenstukjes, frambozen, braambessen, blauwe bessen en amandelschilfers.
  16. Rol de meringue op tot een dikke rol. Leg hiervoor de lange kant vlak voor je en gebruik een handdoek als hulp bij het rollen. Trek tijdens het rollen de handdoek er geleidelijk af.
  17. Leg de meringuerol op de houten plank, met de naad naar onderen.
  18. Schep de resterende room over de lengte van de rol en verdeel het overgebleven fruit en amandelschilfers erover.
  19. Serveer onmiddellijk.

() Door het contrast in temperatuur – van 200 naar 180°C – wordt de buitenkant van de meringue knapperig en krijgt de binnenkant de textuur van een marshmallow. (*) Je kan de meringuebodem maximum 1 dag op voorhand maken. Laat hem in de bakplaat zitten en bedek met een keukenhanddoek.

  • Afstoffen 3 min Afstoffen
  • Competitief langlaufen < 1 min Competitief langlaufen
  • Aanschuiven 4 min Aanschuiven
Eiwit (kip, rauw)
Portie:
21 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Pavlovarol met rood fruit en vijgen

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×