Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Kalfsgebraad in een jasje met spinaziestoemp

Superfeestelijk!

Kalfsgebraad in een jasje met spinaziestoemp

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

700 g kalfsgebraad, 1 verpakking Spar bladerdeeg, sjalotjes, 1 el gehakte peterselie, enkele takjes verse tijm, Spar ei, 200 g Boni Selection grotchampignons, Boni Selection mosterd, 20 g Spar boter, Boni Selection olijfolie, 1 kg bloemige aardappelen, 300 g Spar jonge spinazieblaadjes, 100 g Spar gezouten boter, Spar ei, nootmuskaat

Bereidingswijze:
  1. Bak het gebraad aan alle zijden op een matig vuur goudbruin in een pan met boter en 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Laat volledig afkoelen.
  2. Pel en snipper de sjalotjes fijn. Borstel de champignons schoon en snij ze in kleine blokjes.
  3. Rits de tijmnaaldjes los.
  4. Fruit de sjalotsnippers in 1 el olijfolie, voeg de champignonblokjes en tijm toe en roerbak tot de champignons vocht lossen.
  5. Kruid met peper en zout en schep de peterselie erdoor.
  6. Rol het bladerdeeg uit en bestrijk het midden met mosterd. Schep de helft van de champignons in het midden van het deeg.
  7. Leg het gebraad met de ronde kant naar beneden op de champignons. Bestrijk het vlees met mosterd en bedek met de rest van de champignons. Dek toe met het bladerdeeg.
  8. Snij de overschotjes bladerdeeg weg en draai het gebraad weer om met de bolle kant naar boven.
  9. Versier de bovenkant met overschotjes deeg in reepjes of blaadjes gesneden en laat 30 min rusten in de koelkast.
  10. Verwarm de oven voor op 180°C.
  11. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bak in 30 min goudbruin.
  12. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in water met zout. Giet af, laat uitdampen en hou warm.
  13. Stamp de aardappelen tot puree. Meng het losgeklopte ei en 100 g boter erdoor en schep de spinazieblaadjes in porties door de warme puree. Breng op smaak met versgeraspte nootmuskaat, zout en peper.
  14. Haal het gebraad uit de oven en laat 10 min rusten.
  15. Snij in plakjes en serveer met spinaziestoemp.
  • Douchen 82 min Douchen
  • Competitief langlaufen 11 min Competitief langlaufen
  • Watertrappelen 47 min Watertrappelen
Kalfsfricandeau (rauw)
Portie:
175 g
Energieniveau: 3

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Kalfsgebraad in een jasje met spinaziestoemp

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×