Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Stoofpot van everzwijn met kriekbier, veenbessenjam, chocolade, gebakken appel en aardappelsoufflé

Voeg een mengeling van boter en bloem toe aan je saus. Wanneer de mengeling smelt, krijg je een mooi ingedikte saus.

Stoofpot van everzwijn met kriekbier, veenbessenjam, chocolade, gebakken appel en aardappelsoufflé

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

600 g everzwijnragout, 1 klein flesje kriekbier, paar takjes tijm, laurierblaadjes, uien, 2 el veenbessenjam, 25 g fondantchocolade, bloem, 1 el rode wijnazijn, zoete appelen, 300 g puree, Spar ei, 25 cl Boni Selection room, Spar boter op kamertemperatuur, nootmuskaat

Bereidingswijze:
  1. Pel de uien en snipper ze fijn. Bak samen met het vlees goudbruin in een beetje boter. Kruid met peper, zout, tijm en laurier.
  2. Blus het vlees met de azijn en het bier. Voeg de veenbessenjam toe. Laat ± 2 u op een zacht vuur sudderen tot het vlees gaar is. Voeg de chocolade toe als het vlees gaar is.
  3. Bind de saus door 1 el zachte boter te mengen met 1 el bloem.
  4. Aardappelsoufflé: vet een muffinvorm in met zachte boter. Meng de puree met het ei en de room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel dit mengsel over de muffinvorm.
  5. Bak de aardappelsoufflé gaar in de oven op 190°C in ± 25 min.
  6. Snij de appelen in dikke schijven en bak kort aan in boter. Kruid met peper en zout.
  • Kinderverzorging 11 min Kinderverzorging
  • Rustig mountainbiken 3 min Rustig mountainbiken
  • Frisbeeën 10 min Frisbeeën
Chocolade (puur)
Portie:
6 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Stoofpot van everzwijn met kriekbier, veenbessenjam, chocolade, gebakken appel en aardappelsoufflé

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×