Rode kool met puree, kotelet en spekjes
Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4
Ingrediënten:
½ rode kool, 2 uien, 1 laurierblaadje, 1 kaneelstokje, 200 g Spar boter, 50 g suiker, 1 dl rode wijnazijn, 4 varkenskoteletten, 100 g Spar spekjes, 500 g pureeaardappelen
Bereidingswijze:
- Reinig de rode kool en snij in fijne julienne.
- Pel de uien en snij fijn. Stoof de uien en rode kool aan in wat boter in een stoofpot. Voeg de suiker, rode wijnazijn en specerijen toe. Laat zachtjes garen.
- Schil de aardappelen, kook ze gaar en giet af. Maak er puree van. Kruid met peper en zout.
- Bak de koteletten mooi goudbruin in hete boter. Voeg op het laatste moment de spekjes toe en laat mee sudderen. Kruid met peper.
- Serveer het vlees, de aardappelpuree, de rode kool en de krokante spekjes op een bord.
-
20 min De badkamer poetsen
-
8 min Recreatief basketbal
-
23 min Gitaar spelen

200 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties