Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Kalfskotelet met champignons en herfstsalade

Gekaramelliseerde pecannoten mogen niet ontbreken in deze herfstsalade!

Kalfskotelet met champignons en herfstsalade

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 20-30 min | Aantal personen: 2

Ingrediënten:

kalfskoteletten, ½ verpakking Boni Selection gesneden kastanjechampignons, ½ bakje witte champignons, Boni Selection kruidentuiltje, Spar boter, peren, ½ zakje Spar jonge sla, ½ verpakking Spar sla met rucolamix, pecannoten, Boni Selection balsamicoazijn, Boni Selection olijfolie met truffel

Bereidingswijze:
  1. Herfstsla: meng de 2 soorten sla in een kom. Schil de peren en snij in plakjes. Verdeel de peren over de sla. Kruid de sla met peper en zout.
  2. Crush de pecannoten een beetje en doe ze in een hete pan met wat olijfolie. Laat de pecannoten kort bakken. Blus met balsamicoazijn en laat karamelliseren. Lepel de gebakken noten boven de peren in de sla. Druppel er olijfolie met truffel over en werk af met extra balsamicoazijn.
  3. Reinig de witte champignons en snij in schijfjes. Smelt een klontje boter in een pan en bak beide soorten champignonplakjes tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout.
  4. Smelt een klontje boter in een andere pan. Doe het kruidentuiltje los en verdeel de laurier en tijm over de pan.
  5. Leg het kalfsvlees in de pan en schroei aan. Kruid met peper en zout. Laat even garen. Draai het vlees om, schroei eveneens aan en kruid met peper en zout. Overgiet het vlees regelmatig met de boter.
  6. Laat het gare vlees even rusten alvorens op de borden te schikken. Verdeel de gebakken champignons en herfstsalade naast het vlees en serveer.
  • De auto wassen 7 min De auto wassen
  • Pilates 8 min Pilates
  • Kajakken 5 min Kajakken
Bruine champignons
Portie:
125 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Kalfskotelet met champignons en herfstsalade

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×