Geroosterde zalm met broccoli, limoen en chili
Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4
Ingrediënten:
4 zalmfilets (± 800 g), 2 stronkjes broccoli, 2 teentjes look, 2 el arachideolie, 2 lente-uitjes, 3 cm gember, 1 rode chilipeper, 2 el vissaus, 4 el arachideolie (dressing), 1 kl geroosterde sesamolie, zeste en sap van 2 limoenen, 1 bos verse koriander, Spar pinda’s
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snij de broccoli in roosjes.
- Pel de look en rasp fijn.
- Doe de broccoli in een ovenschaal. Besprenkel met olie en bestrooi met look. Schep goed door elkaar en kruid met peper en zout.
- Schik de zalmfilets ertussen. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Plaats 20 à 25 min in de oven tot de zalm net gaar is.
- Dressing: snij de lente-uitjes in fijne ringetjes, rasp de gember en snij de chilipeper in flinterdunne plakjes. Snij korianderblaadjes en steeltjes fijn. Hak de pindanoten grof.
- Meng de dressingingrediënten in een kom en proef. Voeg, indien nodig, meer vissaus en/of limoensap toe naar smaak.
- Haal de schotel uit de oven en bestrijk de zalm royaal met de dressing.
- Besprenkel met de rest van de dressing en serveer onmiddellijk.
-
118 min De hond uitlaten
-
44 min Tenniswedstrijd (enkel)
-
71 min Kajakken

200 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties