Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Flammkuchen met mozzarella en perzik

Flammkuchen of tarte flambée is dé specialiteit van de Noord-Franse Elzas. Deze witte pizza is uitgevonden door broodbakkers. Voordat ze hun brood bakten, testten ze de hitte van hun houtoven met een soort pizza’s van brooddeeg.

Flammkuchen met mozzarella en perzik

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

2 strengen buffelmozzarella van 250 g, perziken, 1 bosje basilicum, Boni Selection Griekse olijfolie, fleur de sel, 500 g Boni Selection bio tarwebloem, Spar ei, 240 ml lauw water, 25 g verse gist, 1 kl zout, 2 el Boni Selection olijfolie

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 250°C.
  2. Deeg: verbrokkel de gist in het lauwe water en roer los met een vork.
  3. Giet de bloem in een mengkom, maak een holte in het midden en strooi het zout op de rand van de bloem. Giet het gistmengsel en de olijfolie in de holte.
  4. Kneed van binnen naar buiten waarbij je telkens wat bloem meeneemt. Kneed tot een soepel egaal deeg op een licht met bloem bestrooid werkblad.
  5. Leg het deeg in de kom, dek af met plasticfolie en laat 45 min rijzen.
  6. Schil de perziken en snij ze in partjes.
  7. Pluk de blaadjes van de basilicum los.
  8. Laat de mozzarella goed uitlekken en snij in plakjes.
  9. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol dun uit tot 2 rechthoeken.
  10. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  11. Schik de plakjes mozzarella en perzik erop en laat 2 cm brede randen vrij.
  12. Kruid met zwarte peper en fleur de sel.
  13. Besprenkel met olijfolie en bak in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar in 10 min.
  14. Werk af met basilicumblaadjes.
  • De planten water geven 18 min De planten water geven
  • Recreatief volleybal 12 min Recreatief volleybal
  • Kajakken 9 min Kajakken
Perzik
Portie:
140 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Flammkuchen met mozzarella en perzik

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×