Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Calzone met zeevruchten, guacamole en tomatensalsa

Bij een calzone is het altijd een verrassing wat er binnenin zit.

Calzone met zeevruchten, guacamole en tomatensalsa

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 20-30 min | Aantal personen: 2

Ingrediënten:

ui, 1 teentje look, 100 g champignons, 2 el olijfolie, 2 el Boni Selection tomatenblokjes met basilicum, 300 g Spar zeevruchten, 100 g Spar kabeljauwfilet, sap van ½ citroen, oregano, tijm, 125 g Spar mozzarella, 1 verpakking Spar pizzadeeg, Parmezaanse kaas, 1 zakje Spar jonge slablaadjes, rijpe avocado’s, sap van ½ limoen, 1 teentje look, 1 el olijfolie (guacamole), 1 blik Boni Selection tomatenblokjes met basilicum (tomatensalsa), 1 teentje look (tomatensalsa), rode puntpaprika, ui (tomatensalsa), 1 el olijfolie (tomatensalsa), sap van ½ limoen, verse basilicum, tomaten

Bereidingswijze:
  1. Pel de ui en het teentje look. Snipper de ui fijn en pers de look.
  2. Snij de champignons in schijfjes.
  3. Stoof de ui en look in olijfolie. Voeg de champignonschijfjes toe en laat meestoven tot al het vocht is verdwenen. Haal van het vuur.
  4. Snij de kabeljauw in gelijke blokjes. Meng de kabeljauw en zeevruchten onder de champignonmengeling.
  5. Breng op smaak met citroensap, oregano, tijm, peper en zout.
  6. Laat de mozzarella uitlekken en snij in blokjes. Meng ook onder de massa.
  7. Verwarm de oven voor op 220°C.
  8. Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat. Bestrijk de randen met water.
  9. Bedek de helft met enkele lepels tomatenblokjes. Verdeel de visvulling erover.
  10. Vouw de calzone dicht en bestrooi met versgeraspte Parmezaanse kaas.
  11. Bak 20 min in de voorverwarmde oven.
  12. Guacamole: snij de avocado’s in 2, verwijder de pit en de schil. Doe het vruchtvlees in een kommetje en plet met een vork. Voeg limoensap, geplette look en olijfolie toe en kruid met peper en zout.
  13. Tomatensalsa: ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snij in partjes. Snij de puntpaprika in 2, verwijder de pitjes en snij in kleine gelijke stukjes. Pel de ui en het teentje look en snipper beide fijn.
  14. Stoof de ui en look aan in 1 el olijfolie. Voeg de puntpaprikastukjes toe en de tomatenblokjes met basilicum en laat even meestoven.
  15. Voeg de verse tomatenstukjes toe en breng op smaak met limoensap, peper en zout.
  16. Haal van het vuur en laat goed afkoelen. Werk af met gescheurde basilicumblaadjes.
  17. Haal de calzone uit de oven. Serveer in aparte kommetjes de guacamole en tomatensalsa erbij. Werk af met jonge slablaadjes.
  • Tanden poetsen 16 min Tanden poetsen
  • Hometrainer 5 min Hometrainer
  • Koeien melken 9 min Koeien melken
Kabeljauw (rauw)
Portie:
50 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Calzone met zeevruchten, guacamole en tomatensalsa

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×