Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

T-bonesteak met baked potato, whiskybotersaus en maïsslaatje

Kies voor 'the real thing’: een stevige, sappige T-bonesteak, inclusief grillstrepen.

T-bonesteak met baked potato, whiskybotersaus en maïsslaatje

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

T-bonesteaks, grote ovenaardappelen, groene paprika, rode paprika, gele paprika, oranje paprika, ui, kropsla, enkele groene pepertjes, enkele rode pepertjes, 12 reepjes Spar gerookt spek, Boni Selection olijfolie, grof zeezout, 250 g Spar boter, sjalot, 1 dl whisky, verse groene kruiden (bieslook, peterselie, basilicum, dragon, dille, koriander, ...), 1 blik maïs

Bereidingswijze:
  1. Warm de oven voor op 150°C.
  2. Was de aardappelen, schil ze niet. Leg ze in een ovenschaal op een bed van grof zout en prik in met een mes. Laat 1 u 30 min garen, afhankelijk van de grootte.
  3. Pluk de kropsla. Laat de maïs uitlekken en vul 4 blaadjes met de maïs.
  4. Snij de paprika's in stukken, verwijder de zaadlijsten. Snij in partjes. Pel de ui en snij in 8 kwartjes.
  5. Snipper de verschillende groene kruiden fijn. Pel de sjalot en snipper fijn. Meng de boter met de kruiden, sjalot en whisky. Kruid met peper en zout. Meng goed en rol op in cilindervorm. Bewaar in boterpapier in de koelkast.
  6. Laat de reepjes spek 45 min drogen in de oven op 150°C. Maal tot een crumble in een keukenblender. Hou apart.
  7. Laat het vlees 20 min rusten op kamertemperatuur. Kruid met peper en zout. Wrijf in met olijfolie. Schroei aan beide zijden dicht op een hete grillpan. Laat het vlees daarna verder garen in de oven op 180°C volgens de gewenste bakwijze.
  8. Gril tegelijkertijd de paprika's en de kwartjes ui.
  9. Werk het vlees af met de spekcrumble. Serveer met de sla, gegrilde ui & paprika's, pepertjes en een doormidden gesneden baked potato met whiskykruidenboter.
  • De auto wassen 2 min De auto wassen
  • Bokstraining 1 min Bokstraining
  • Cheerleaden 1 min Cheerleaden
Groene paprika (rauw)
Portie:
46 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
T-bonesteak met baked potato, whiskybotersaus en maïsslaatje

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×