Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Gebakken fruit met vanillecrème en meringue

De yoghurt geeft een lichte, frisse toets aan de crème anglaise én het is lijnvriendelijker dan room.

Gebakken fruit met vanillecrème en meringue

Gang: Dessert | Bereidingstijd: 20-30 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

pruimen, 1 zakje vanillepoeder, ½ l halfvolle melk, 1 zakje vanillesuiker, 2 el volle yoghurt, Boni Selection meringues

Bereidingswijze:
  1. Vanillecrème: los het vanillepoeder op in 3 el koude melk. Voeg de rest van de melk en de vanillesuiker toe. Breng al roerend aan de kook. Laat 2 min koken en indikken.
  2. Laat de crème afgedekt met plasticfolie 10 min afkoelen in de frigo.
  3. Voeg de yoghurt bij de koude crème. Meng alles goed door elkaar.
  4. Snij de pruimen in 2 en verwijder de pit.
  5. Bak ze kort aan beide kanten aan op de barbecue.
  6. Serveer warm met de koude crème en meringues.
  • Vloeren vegen 15 min Vloeren vegen
  • Atletiek (hordelopen) 5 min Atletiek (hordelopen)
  • Frisbeeën 16 min Frisbeeën
Melk (halfvol)
Portie:
125 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Gebakken fruit met vanillecrème en meringue

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×