Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Havermoutmuffins met studentenhaver

Energie nodig?

Havermoutmuffins met studentenhaver

Gang: Dessert | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

150 g havermout, Spar ei, 60 ml zonnebloemolie, 12 cl melk, 3 el honing, 1 kl bakpoeder, 4 el Dorset cereals cranberry, cherry & almond, 3 el studentenhaver, 1 kl kaneelpoeder

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maal de havermout tot meel in de blender.
  3. Voeg een mespunt zout en het kaneelpoeder bij de havermout.
  4. Klop de olie erdoor, voeg het ei toe en roer tot een beslag.
  5. Voeg beetje bij beetje de melk toe en klop tot een glad beslag.
  6. Roer het bakpoeder erdoor en breng op smaak met honing.
  7. Hak de studentenhaver grof en spatel samen met de cereals door het beslag.
  8. Plaats de cupjes in de muffinvorm en verdeel het beslag over 8 cupjes.
  9. Bak in 30 min goudbruin en gaar.
  • Afstoffen 52 min Afstoffen
  • Waterskieën 20 min Waterskieën
  • Tapdansen 25 min Tapdansen
Havermout
Portie:
38 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Havermoutmuffins met studentenhaver

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×