Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Bloemkooltabouleh met balletjes en komkommerdip

Vervang

Bloemkooltabouleh met balletjes en komkommerdip

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

middelgrote bloemkool, 2 bosjes lente-uitjes, 450 g Toma D’or tomaten, 1 bos bladpeterselie, 1 bosje munt, sap van 1 citroen, 6 el Boni Selection olijfolie, 1 el Spar boter, 1 el Boni Selection zonnebloempitten, 1 el Boni Selection pompoenpitten, ½ bosje radijsjes, komkommer, 250 g Griekse yoghurt, 2 el Boni Selection olijfolie, 4 teentjes look (komkommerdip), 1 el verse munt (komkommerdip), 500 g rundsgehakt, kleine rode ui, 3 teentjes look, 1 kl komijnpoeder, 1 el harissa, 1 kl korianderpoeder, klein Spar ei, geklaarde boter

Bereidingswijze:
  1. Komkommerdip: schil de komkommer, snij in de lengte middendoor en verwijder de pitjes. Rasp het vruchtvlees grof, bestrooi met wat zout en laat even trekken voor je het vocht eruitknijpt.
  2. Meng de yoghurt met de olie en geplette look. Kruid met peper en zout. Roer de komkommer en munt erdoor.
  3. Dek af en plaats minstens 30 min in de koelkast zodat de smaken vermengen.
  4. Bloemkoolcouscous: verwijder de bladeren en dikke steel van de bloemkool en rasp tot korrels (couscous).
  5. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. Snij de tomaatjes en radijsjes in stukjes en de verse kruiden fijn.
  6. Schep de bloemkoolcouscous in een serveerkom en meng de olijfolie, het citroensap, verse kruiden, tomaatjes en lente-ui erdoor. Kruid met peper en zout.
  7. Garneer met de radijsjes, pompoen- en zonnebloempitten.
  8. Gehaktballetjes: pel de rode ui en teentjes look en snipper ze fijn.
  9. Meng door het gehakt samen met de specerijen, het ei en de harissa. Kruid met peper en zout.
  10. Vorm kleine balletjes (± 30 stuks) met vochtige handen.
  11. Bak ze goudbruin en gaar in geklaarde boter.
  12. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de tabouleh en komkommerdip.
  • De planten water geven 21 min De planten water geven
  • Rustig mountainbiken 6 min Rustig mountainbiken
  • Hindernissenparcours 13 min Hindernissenparcours
Bloemkool (rauw)
Portie:
250 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Bloemkooltabouleh met balletjes en komkommerdip

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×