Gebakken zalm met puree en fijne groentjes
Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4
Ingrediënten:
4 Spar zalmfilets, 500 g prei, 4 dikke wortels, ½ ui, 12,5 cl droge witte wijn, 2,5 dl Boni Selection culinaire room, 2,5 dl Boni Selection melk, 1 visbouillonblokje, maïzena roux, 200 g Spar gezouten boter, 1 pakje verse bieslook, 1 kg Boni Selection Nicola-aardappelen
Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen, snij in gelijke stukken en kook gaar. Giet af en laat een beetje drogen. Voeg 100 g boter toe en plet fijn tot alle boter goed is opgenomen.
- Snipper de bieslook fijn en meng onder de geplette aardappelen. Kruid met peper en zout. Hou warm.
- Snij de prei in fijne reepjes en spoel grondig.
- Schil de wortelen, snij 2 wortelen in reepjes en rasp de andere 2 fijn.
- Pel de ui en snij in vrij kleine stukjes.
- Bak de zalm rosé in 50 g boter. Laat voldoende lang bakken aan 1 kant, draai om en bak ook de andere zijde.
- Smelt 50 g boter in een kookpot, maar laat niet bruinen. Voeg de uien toe en daarna de wortelen en prei. Kruid met peper, zout en het visbouillonblokje. Laat garen.
- Blus met de witte wijn. Voeg de room en melk toe en laat wat inkoken.
- Bind de saus nog wat verder met maïzena roux.
- Maak mooie quenelles van de puree. Verdeel de groentjes op het bord en schik de zalm erboven. Versier met enkele bieslookstengels.
-
55 min Een handwas doen
-
32 min Hometrainer
-
55 min Hindernissenparcours

125 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties