Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Kalkoengebraad met peertjes en gevulde aardappel

Dit is hét culinaire hoogtepunt van heel wat familiefeesten.

Kalkoengebraad met peertjes en gevulde aardappel

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

1 kg kalkoengebraad, 1 groot blik Boni Selection peren op sap, 1 bussel platte peterselie, 1 klein potje veenbessen, 250 ml Boni Selection culinaire room, 12 grote aardappelen, 1 zakje Spar geraspte emmentaler, 250 g Spar spekblokjes, Spar ei, ui, 100 g Spar boter, scheutje melk, nootmuskaat

Bereidingswijze:
  1. Was de aardappelen maar schil ze niet. Kook de aardappelen gaar in gezouten kokend water.
  2. Laat een klontje boter kleuren in een stoofpot en bak het kalkoengebraad aan alle kanten aan. Kruid met peper en zout.
  3. Open de blikken peren en giet het sap bij het vlees. Hou de peren apart.
  4. Laat het gebraad op een zacht vuur garen gedurende 45 min tot 1 u.
  5. Giet de gekookte aardappelen af en pel 2 aardappelen. Snij de andere in de lengte middendoor en hol voor de helft uit met een koffielepel.
  6. Maak van de 2 gepelde aardappelen en het uitgeholde deel van de aardappelen puree door er boter, melk en 1 ei aan toe te voegen en te kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
  7. Verwarm de oven voor op 180°C.
  8. Pel de ui, hak fijn en stoof aan in boter. Voeg de spekblokjes toe en gaar samen. Meng dit onder de puree.
  9. Doe de aardappelvulling in een spuitzak. Zet de uitgeholde aardappelen in een vuurvaste schotel en spuit de vulling erop. Bestrooi met geraspte kaas.
  10. Zet de schotel in de oven en laat de aardappelen 15 à 20 min bakken.
  11. Haal het vlees uit de stoofpot en snij in plakjes.
  12. Hak de platte peterselie fijn. Giet de room en gehakte peterselie bij de saus en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
  13. Schik het vlees weer in de saus.
  14. Vul de koude peertjes met de veenbessencompote en leg 2 peerhelften op elk bord.
  15. Haal de aardappelen uit de oven en schik 2 aardappelen op elk bord.
  16. Leg enkele sneetjes kalkoengebraad op het bord en werk af met de saus.
  • Opruimen 69 min Opruimen
  • Galopperen te paard 45 min Galopperen te paard
  • Parachutespringen 95 min Parachutespringen
Kalkoengebraad (rauw)
Portie:
250 g
Energieniveau: +

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Kalkoengebraad met peertjes en gevulde aardappel

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×