Asperges met waterkerspuree en gerookte zalm
Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4
Ingrediënten:
20 dikke witte asperges, 200 g Spar gerookte zalm, 1 kg bloemige aardappelen, 1 Spar ei, Spar boter, 2 bosjes waterkers, 1 sjalotje, 1 witte selderstengel, 2 dl visfond, 1 dl witte wijn, 2 dl room, 2 bosjes waterkers (saus), Spar boter (saus)
Bereidingswijze:
- Saus: pel en snipper het sjalotje, snij de selderstengel in fijne plakjes en hak de waterkers grof.
- Stoof de sjalot en selder in boter op een zacht vuur. Overgiet met wijn en laat inkoken. Voeg visfond en room toe en laat tot ¾ inkoken. Roer de waterkers erdoor en laat nog even koken. Pureer de saus en kruid met peper en zout.
- Puree: hou enkele takjes waterkers apart om te garneren en snij de rest van de zachte steeltjes en blaadjes fijn.
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
- Giet af en stamp fijn, voeg een klontje boter en het ei toe en stamp opnieuw. Schep de waterkers door de puree en kruid met zeezout.
- Schil de asperges en verwijder de houterige uiteinden. Kook de asperges net gaar in licht gezouten water, laat uitlekken en hou warm.
- Schik de asperges op de borden, verdeel de zalm erover en schep er wat saus over.
- Schep de puree ernaast en werk af met een takje waterkers.
-
22 min Dweilen
-
13 min Draven te paard
-
10 min Hooien

50 g
Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken. |
Reacties