Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Bourride (Franse visschotel)

De aioli maakt het volledig af.

Bourride (Franse visschotel)

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

grote preistengel, ui, 2 tenen look, tomaten, laurierblaadjes, 2 dl droge witte wijn, 1 l visbouillon, 2 dopjes saffraan, venkel, worteltjes met loof, kleine vastkokende aardappelen, 500 g Spar zalmfilet, black tiger scampi’s, 1 bosje kervel, Boni Selection olijfolie, 2 teentjes look (aioli), Spar ei (kamertemperatuur), 225 ml fruitige extra vierge olijfolie, sap en zeste van ½ citroen

Bereidingswijze:
  1. Aioli: pel en snipper 2 teentjes look fijn. Doe de look samen met het citroensap, het ei en een snuifje zout in een hoge mengbeker. Giet de olijfolie er voorzichtig bij en plaats de staafmixer onderaan in de beker. Zet de mixer aan en trek hem verschillende malen langzaam naar boven tot je een gladde mayonaise krijgt.
  2. Snij de prei en tomaten in grove stukken.
  3. Pel de ui en 2 tenen look en snij in grove stukken.
  4. Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot en stoof de prei, ui, tomaten en look even aan. Voeg de laurierblaadjes toe en blus met wijn. Laat tot de helft inkoken en overgiet met visbouillon. Voeg saffraan toe en laat op een zacht vuur 20 min koken.
  5. Druk de bouillon door een puntzeef in een kookpot.
  6. Schil de worteltjes en snij in fijne plakjes.
  7. Schil de aardappelen en snij in blokjes.
  8. Snij de venkel in blokjes.
  9. Snij de zalm in hapklare stukken.
  10. Breng de visbouillon aan de kook en voeg de wortel-, venkel- en aardappelblokjes toe. Voeg, als ze beetgaar zijn, de zalm en scampi’s toe; laat kort garen.
  11. Schep 2 el aioli in een kom en giet er onder voortdurend kloppen met een garde een pollepel bouillon over. Voeg nog een pollepel bouillon toe en blijf kloppen.
  12. Roer door de hete soep en verwarm zonder te laten koken. Verdeel de zalm en scampi’s over voorverwarmde borden en schenk de soep erover.
  13. Werk af met kervel en serveer met de rest van de aioli, afgewerkt met citroenzeste.
  • Koken 6 min Koken
  • Hardlopen aan 10 km/u 2 min Hardlopen aan 10 km/u
  • Aanschuiven 12 min Aanschuiven
Prei (rauw)
Portie:
90 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Bourride (Franse visschotel)

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×