Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Lasagne met kip, spinazie en rozemarijn

Lasagne op andere wijze!

Lasagne met kip, spinazie en rozemarijn

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 8

Ingrediënten:

500 g kipfilet, 250 g champignons, rode ui, 8 teentjes look, 1 el verse rozemarijn, 100 g verse jonge spinazieblaadjes, 2 bolletjes Spar mozzarella, 250 g ricotta, 100 g geraspte parmezaan (blok), zeste van 1 citroen, Boni Selection olijfolie, 1 verpakking verse lasagnevellen (koeling), 50 g Spar boter, 50 g Boni Selection bloem, 1 el rozemarijnnaaldjes, 1 l Boni Selection volle melk, nootmuskaat

Bereidingswijze:
  1. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes.
  2. Pel de rode ui en teentjes look. Snipper alles fijn. Hak de rozemarijn fijn.
  3. Snij de mozzarella in kleine stukjes.
  4. Snij de kip in kleine blokjes. Kruid met zout en peper. Bak de kippenblokjes aan alle zijden goudbruin en gaar in hete olijfolie. Zet opzij.
  5. Bak in dezelfde pan de uisnippers en de look zacht, voeg champignons en rozemarijn toe. Kruid met peper en zout.
  6. Roer de spinazieblaadjes erdoor en laat ze slinken. Voeg alles bij de kip.
  7. Saus: verwarm de melk met de rozemarijn. Smelt de boter, roer de bloem erdoor, laat licht kleuren en voeg de melk er beetje bij beetje aan toe onder voortdurend roeren. Roer van de mozzarellablokjes erdoor tot ze gesmolten zijn en de saus is ingedikt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  8. Wrijf een ovenschaal in met olijfolie, giet 15 cl witte saus op de bodem en bedek met lasagnevellen. Schep kleine lepeltjes ricotta over de lasagnevellen.
  9. Verdeel ½ van de kip erover en giet er 15 cl witte saus over; bestrooi met van de parmezaan en ½ van de resterende mozzarella. Bestrooi met de helft van de citroenzeste.
  10. Bedek met een laag lasagnevellen, druk lichtjes aan en herhaal met lepeltjes ricotta, de rest van de kip, 15 cl witte saus, de rest van de mozzarella, van de parmezaan en de rest van de zeste.
  11. Dek af met een laag lasagnevellen, druk licht aan en giet de rest van de witte saus erover. Bestrooi met de rest van de parmezaan en rozemarijnnaaldjes.
  12. Dek af met aluminiumfolie en plaats 30 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
  13. Verwijder de folie en bak nog 10 min goudbruin.
  • Ramen wassen 18 min Ramen wassen
  • Nordic walking 12 min Nordic walking
  • Hout hakken 13 min Hout hakken
Kipfilet (rauw)
Portie:
63 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Lasagne met kip, spinazie en rozemarijn

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×