Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Zalm met légumaises en aardappelwafel

Maak eens wafels van aardappelen!

Zalm met légumaises en aardappelwafel

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 2

Ingrediënten:

2 stukken gekookte zalm, 300 g wortels, 2 teentjes look, Boni Selection olijfolie, ½ kl komijn, ½ kl kurkuma, 2 el Boni Selection vloeibare honing, rode paprika’s, ui, 1 potje zure room, 1 teentje look (paprikalégumaise), 2 bakjes cresson, ½ rode ui, 1 el Philadelphia kaas, 1 teentje look (cressonlégumaise), 1 el honing, 4 el Spar ongezouten boter, ¼ kopje karnemelk, grote Spar eieren, 600 g aardappelpuree, 3 el bieslook, 3 el platte peterselie, 75 g bloem, ½ kl bakpoeder, ¼ kl look (wafels), 1 kop geraspte kaas, lente-ui

Bereidingswijze:
  1. Wortellégumaise: schil en snij de wortelen in grove stukken. Pel de teentjes look. Kook de wortelen gaar. Doe de wortelstukjes in de blender. Voeg 2 teentjes look toe, 1 el honing, komijn, kurkuma en geleidelijk olijfolie (niet alles). Mix tot een gladde, niet te dikke en niet te vloeibare saus.
  2. Paprikalégumaise: snij de paprika’s in 4, verwijder de zaadlijsten en leg ze in een met bakpapier beklede ovenschaal. Rooster ze 30 à 35 min in een voorverwarmde oven van 220°C. Neem de paprika’s uit de oven en laat ze afkoelen in een plasticzakje. Verwijder de schil. Pel de ui en het teentje look en snipper beide fijn. Stoof aan in een beetje olijfolie. Doe de paprika’s, de ui en de look samen in de blender met 1 à 2 el zure room en een el honing. Mix tot een gladde dipsaus.
  3. Cressonlégumaise: fruit de rode ui aan in een weinig olijfolie. Mix alle ingrediënten in de blender tot een gladde dipsaus.
  4. Wafels: hak de bieslook en platte peterselie fijn. Meng alle overige ingrediënten, behalve de boter, door de aardappelpuree tot een beslag voor de wafels. Boter het wafelijzer in. Bak de aardappelwafels en haal ze er voorzichtig uit met een lange vork.
  5. Garneer elke wafel met een toefje zure room en wat fijngesnipperde lente-ui. Serveer samen met de 3 légumaises en de gekookte zalm.
  • Bureauwerk 28 min Bureauwerk
  • Vissen 12 min Vissen
  • Curling 10 min Curling
Wortelen (rauw)
Portie:
150 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Zalm met légumaises en aardappelwafel

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×