Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Hartige pannenkoek met prei, wortel en snijbonen

Prei is het hele jaar door een seizoensgroente. Het groene deel ziet er misschien minder lekker uit, maar bevat wel de meeste vitamines en mineralen, zoals kalium, calcium, caroteen en vitamine C.

Hartige pannenkoek met prei, wortel en snijbonen

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 45-60 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

prei, wortel, Spar snijbonen, 1 blik tomatensaus met basilicum, 1 bosje koriander, 2 teentjes look, kleine aardappelen, Spar ei, 1 el Boni Selection olijfolie, honing, 5 el room, 5 el geitenkaas, 275 g bloem + extra bloem, 225 g Spar boter, 1 el zout, 1 el suiker, 2 el Spar gepelde pistachenoten

Bereidingswijze:
  1. Deeg: meng de bloem, het zout en de suiker in de keukenrobot. Hak de pistachenoten en voeg toe. Voeg de boter beetje bij beetje toe en indien nodig ½ kop koud water. Voeg nog wat bloem toe als het deeg te plakkerig is. Meng tot een soepel deeg. Kneed het deeg verder op een met bloem bestoven werkblad. Maak een bol, wikkel in plasticfolie en leg 30 min in de koelkast.
  2. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in 4 stukken. Maak het met een deegrol vlak zoals een pannenkoek. Leg de 4 pannenkoeken op een bakplaat met bakpapier.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Reinig de prei en snij in gelijke stukjes. Schil de wortel en maak slierten met een dunschiller. Spoel de snijbonen. Schil de aardappel en snij in hele dunne schijfjes. Pel de teentjes look en snipper fijn.
  5. Verwarm de tomatensaus.
  6. Verhit 1 el olie in een pan. Stoof de snijbonen, voeg daarna de preistukjes toe en als laatste de wortelslierten. Roerbak tot de groenten beetgaar zijn.
  7. Meng de room, geitenkaas en look in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Hou een beetje geitenkaas over voor de garnering.
  8. Verdeel ¼ van het geitenkaasmengsel over het deeg, laat een rand vrij van 1 cm. Bekleed de bodem met een dun laagje aardappelschijfjes. Besprenkel met olie, kruid met peper en zout. Strooi ¼ van de prei en de snijbonen over de aardappelen, leg de wortelslierten erop. Vouw de randen van het deeg over de vulling, laat de randen een beetje overlappen. Herhaal met de andere plakjes. Giet een beetje van het geitenkaasroommengsel over de pannenkoeken. Bestrijk met eigeel.
  9. Bak de pannenkoeken ± 30 min, tot de korsten goudbruin zijn. Besprenkel met honing en een beetje geitenkaas. Werk af met wat koriander. Serveer met een beetje tomatensaus.

Tip: je kan het deeg een dag op voorhand maken.

  • Strijken 12 min Strijken
  • Recreatief handbal 3 min Recreatief handbal
  • Sledehonden mennen 3 min Sledehonden mennen
Prei (rauw)
Portie:
90 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Hartige pannenkoek met prei, wortel en snijbonen

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×