Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Zweedse köttbullar

Wist je dat ...? de Zweden köttbullar serveren in een feestelijk 4 gangenmenu: het smörgåsbord (‘broodtafel’).

Zweedse köttbullar

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 30-45 min | Aantal personen: 4

Ingrediënten:

800 g gemengd gehakt, 4 el verse dille, 1 kl komijnpoeder, 3 el Spar Griekse yoghurt, Spar ei, 2 el broodkruim, 250 ml Spar room, 4 el veenbessenconfituur, Spar boter, 1 dl water, 1 el roux

Bereidingswijze:
  1. Hak de dille en meng met komijn, Griekse yoghurt, broodkruim en ei onder het gehakt. Rol hiervan kleine gehaktballetjes.
  2. Bak de gehaktballetjes aan beide kanten bruin in boter. Kruid met peper en zout.
  3. Blus met 1 dl water en voeg de confituur en de room toe. Kruid nogmaals.
  4. Laat de saus indikken en de balletjes garen zonder deksel.
  5. Dik de saus eventueel nog met roux.
  6. Werk af met een takje dille.
  • Vloeren vegen 97 min Vloeren vegen
  • Touwspringen 26 min Touwspringen
  • Water-aerobics 58 min Water-aerobics
Gemengd gehakt (gekruid, rauw)
Portie:
200 g
Energieniveau: +

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Zweedse köttbullar

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×