Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Caesarsalade met kalfsvlees, little gem, parmezaan en croutons

Little gem is een kleine gekropte Romeinse sla, ideaal om te grillen!

Caesarsalade met kalfsvlees, little gem, parmezaan en croutons

Gang: Hoofdgerecht | Bereidingstijd: 20-30 min | Aantal personen: 2

Ingrediënten:

3 dikke sneden toastbrood, 1 el Spar gezouten boter, 250 g kalfsvlees, bloem, little gem sla, Parmezaanse kaas, verse kervel, Spar eieren, 2 teentjes look, ½ limoen of citroen, 1 el mosterd, 15 cl arachideolie, 1 dl Spar natuuryoghurt, cayennepeper, zoute ansjovisfilets, worcestersaus

Bereidingswijze:
  1. Dressing: breek de eieren en doe de dooiers in een hoge mengbeker. Pel de look, snij de teentjes in kleine stukjes en voeg toe aan het eigeel. Knijp de limoen uit in de beker en voeg de mosterd toe. Plaats de staafmixer in de pot en giet, al mixend, de arachideolie erbij, tot je een stevige mayonaise krijgt. Doe de yoghurt bij de mayonaise en mix alles tot een romige dressing. Voeg de zoute ansjovis toe, een snuifje cayennepeper en enkele druppels worcestersaus. Mix en proef. Voeg naar smaak nog wat extra ansjovis toe. Zet koel tot gebruik.
  2. Kruid het kalfsvlees met peper en zout en haal door de bloem. Bak het kalfsvlees in boter op middelhoog vuur aan beide zijden tot het mooi bruin is. Haal het vlees uit de pan. Voeg de witte wijn toe, laat inkoken en voeg vervolgens het citroensap toe. Snij het vlees in schijfjes.
  3. Laat een grillpan goed heet worden. Snij de little gem doormidden en bestrijk de snijhelften met olijfolie. Kruid met peper en zout. Gril de snijkant van de sla ± 2 min.
  4. Snij enkele dikke sneden van het toastbrood van ± 2 cm dik. Snij het kruim in dobbelstenen. Bak de dobbelsteentjes in boter en olijfolie tot goudbruine knapperige croutons. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  5. Leg de gegrilde sla op een bord. Schik de vleesplakjes ertussen. Verdeel de croutons erover.
  6. Giet de caesardressing over de sla en werk af met wat versgeschaafde parmezaan en fijngehakte kervel.

Tip: je kan ook blokjes krokant gebakken spek toevoegen aan deze sla.

  • Dweilen 31 min Dweilen
  • Vissen 31 min Vissen
  • Gitaar spelen 55 min Gitaar spelen
Kalfslappen (mager, rauw)
Portie:
125 g
Energieniveau: 2

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Caesarsalade met kalfsvlees, little gem, parmezaan en croutons

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×