Koop, eet en beweeg slim in 1 - 2 - 3!

RECEPTEN

Chinese pork dumplings

Volgens een Chinees geloof brengen dumplings (financiële) voorspoed. Wie weet, ook voor jou?

Chinese pork dumplings

Gang: Hapje | Bereidingstijd: meer dan 1 uur | Aantal personen: 10

Ingrediënten:

400 g tarwebloem, mespunt zout, arachideolie, 450 g varkensgehakt, lente-uitjes, rode piccantina chilipepers, 3 teentjes look, 25 g geraspte gemberwortel, 2 el lichte sojasaus (vulling), 1,5 el geroosterde sesamolie (vulling), 30 g gemberwortel, 3 el lichte sojasaus (dipsaus), 3 el rijstazijn, 1 el droge sherry, 1 kl geroosterde sesamolie (dipsaus), 1 kl bruine suiker

Bereidingswijze:
  1. Dipsaus: schil de gember en rasp fijn. Meng met de rest van de dipsausingrediënten.
  2. Deeg: meng in een kom de bloem met het zout en 220 ml net gekookt water met een lepel tot een deeg. Laat iets afkoelen en kneed het deeg 5 min met je handen. Vorm tot een bol, bestrijk met arachideolie en verpak in plasticfolie. Laat 30 min rusten.
  3. Vulling: snij het groene en witte gedeelte van de lente-uitjes apart fijn. Pel de look en snipper fijn. Meng de ingrediënten, behalve het groen gedeelte van de lente-uitjes, in een kom; dek af en plaats in de koelkast.
  4. Rol het deeg zo dun mogelijk uit tussen 2 vellen bakpapier. Steek zoveel mogelijk cirkels uit, stapel ze op elkaar met tussenin een stukje vetvrij papier, dek af met een vochtige doek.
  5. Leg een kleine koffielepel vulling in het midden van een deegrondje, strijk de randen in met water en vouw dicht. Druk de randen goed aan met een vork of vouw de deegrondjes dicht tot een buideltje.
  6. Verhit 1 à 2 eetlepels arachideolie in een pan op een middelhoog vuur. Bak de dumplings in 2 min aan elke kant goudbruin.
  7. Giet een bodem water erbij en dek de pan af. Laat afgedekt stomen tot het deeg zacht en het gehakt gaar is. Verwijder het deksel en laat droog koken. Bak de volgende porties.
  8. Serveer de dumplings met de dipsaus en bestrooi met het groen van de lente-uitjes.
  • Gras maaien 12 min Gras maaien
  • Fietsen naar het werk 10 min Fietsen naar het werk
  • Slow-dansen 22 min Slow-dansen
Varkensgehakt (rauw)
Portie:
45 g
Energieniveau: 1

Dit is het energieniveau van het hoofdingrediënt. Klik op het product om de voedingswaarden te bekijken. De bewegingstips tonen je hoe je evenveel energie zou kunnen verbruiken.

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

Reacties
 
Plaats reactie

De niveaus van 123feelfree

Met de niveaus 0, 1, 2, 3 en + maakt 123feelfree de voedingswaarden van producten in één oogopslag begrijpbaar. Voor de belangrijkste voedingswaarden zoals energie, suiker, vezels, zout, verzadigde vetten en totale vetten berekent 123feelfree het niveau.

  • 0 bevat nauwelijks of geen
  • 1 bevat een beetje
  • 2 bevat wel wat
  • 3 bevat veel
  • + bevat erg veel

Via het energieniveau koppelt 123feelfree een portie van een product aan bewegingstips waarmee je dezelfde hoeveelheid energie verbruikt. Zo kan je voeding en beweging makkelijk in evenwicht houden.

Meer lezen over hoe 123feelfree werkt

×
Chinese pork dumplings

Dit recept komt uit KOOK, het maandelijkse gratis klantenmagazine van SPARSPAR.

×